Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over het Business Event Veenendaal.

Jury aan de slag voor Business Event 2024

Ook dit jaar is de Voordrachtscommissie (VC) van het Business Event Veenendaal er weer in geslaagd een lijst met bijzondere bedrijven samen te stellen. Er waren enkele tientalen kandidaten voorgedragen voor een pdiumplaats: zowel via de website als door de VC-leden zelf. Die inzendingen en hun motivaties werden onlangs kritisch doorgenomen door de VC. Na zorgvuldig wikken en wegen kwamen een kleine 25 bedrijven in het Juryboek terecht.

Tijdens een gezamenlijk overleg in Residence Rhenen werden alle voordrachten samen met de leden van de jury intensief doorgenomen. Hierna werd de lijst door de VC digitaal overgedragen aan de jury, die nu aan zet is.

Juryleden Caroline Kennepohl, Iris van Ravenswaaij, Frans Pas, Paul Roorda en Arnaud Wilod Versprille zullen later deze maand de bedrijven uitkiezen die zich het meest onderscheiden. Al deze kandidaten worden persoonlijk bezocht door een jurylid, alvorens de nominaties definitief worden.

Op 18 juni presenteren de Genomineerden zich aan de jury en andere betrokkenen, zoals de sponsors, tijdens de belangrijke Pitchbijeenkomst en worden de nominaties naar buiten gebracht. Op maandag 18 november wordt tijdens het feestelijke Business Event Veenendaal in Theater Lampegiet bekendgemaakt welke ondernemers in hun categorie de winnaar zijn en wie met de Rabo Publieksprijs naar huis gaat. Kaarten voor dit evenement zijn vanaf eind juni verkrijgbaar via de website Theater Lampegiet.

Op de foto vlnr: Henny Jansen, Frans Pas, Paul Roorda, Arnaud Wilod Versprille, Herman van Rijnbach, Bram Faber, Jeroen de Jong, Yvo Meerssman, Iris van Ravenswaaij, Jolanda van Soest en Rijk van Manen. Verhinderd waren Caroline Kennepohl, Gerard Heuvelman en Marco van de Lagemaat.

Business Event 2023

We zijn er even stil van... Wát een geweldige avond!

De prijswinnaars 🏅:

🔸Jonge onderneming: Masero Cyber Security
🔸Winkelstadprijs: Puur Blauw
🔸MVO-prijs: De Beer Group
🔸Ondernemersprijs: HSO
🔸Rabo Publieksprijs: Puur Blauw

Met veel dank aan alle aanwezigen en in het bijzonder aan:
🎤 Klaas van Kruistum voor de sprankelende presentatie
🏆 Prijsuitreikers Marco Verloop, Henny Jansen, Burgemeester Gert-Jan Kats, Gerrit Valkenburg en Cris van Arkelen.
🎵 Oxygen dance performance groep en Paul Backbier voor de waanzinnige muzikale omlijsting en natuurlijk Theater de Lampegiet!

Foto’s Business Event Veenendaal 2023

Winnaars Business Event Veenendaal 2019

Negen geweldige bedrijven stonden op 16 december 2019 op het podium in Theater Lampegiet als toonaangevende exponenten van het prachtige Veenendaalse bedrijfsleven. Meer dan 500 gasten zagen hoe Suntech Energy als Jonge onderneming, VST Telecom in de categorie MKB/Detailhandel en Pokon Naturado bij Grootzakelijk tot winnaar werden uitgeroepen. Zij kregen een beeldje uitgereikt, dat speciaal hiervoor is ontworpen door de Veenendaalse kunstenares Linette Dijk. Dankzij een uitgekiende online strategie haalde Shoelia met overgrote meerderheid van stemmen de Rabo Publieksprijs binnen. De andere vijf genomineerde bedrijven die voor het voetlicht werden gebracht waren Reinaerde/De Bombardon, Zoutkamer Veenendaal, Frank van Woerden, G. van Harten en Dutch Boosting group.

Op de foto van l naar r: Pokon Naturado, Suntech Energy, VST Telecom en Shoelia

Vernieuwd Business Event Veenendaal

Op maandag 16 december 2019 vindt de 15de editie plaats van het Business Event Veenendaal. Hiermee krijgt dit populaire evenement méér dan een doorstart: het wordt vooral feestelijker en dynamischer, waarbij de genomineerde ondernemers het stralende middelpunt zullen zijn.

Lees meer

Enthousiaste Businesspartners

Het Business Event Veenendaal (BEV) wordt mogelijk gemaakt door zowel bestaande als nieuwe Businesspartners. Zij hebben zich allemaal enthousiast gecommitteerd aan het BEV, zoals gemeente Veenendaal, Regio Foodvalley, Rabobank Vallei en Rijn, Schuiteman Accountants, Autobedrijf Bochane, Residence Rhenen, Businessclub Radio, Linette Dijk, De Indruk, Annemarie Bakker, Remkon Media, Party Verhuur Pieter Valkenburg, de Persgroep, Vallei Business en Roelofsen bloemen, maar ook Koninklijke BAM, BOOT ingenieursburo, Mprise, SanoRice, Hupra ICT, PMI Rembrandt, ASB, CMC en Koninklijke Ginkel Groep.
Ook nieuwe Businesspartners zijn van harte welkom, zodat we dit ondernemersfeest van het jaar nóg meer inhoud en allure kunnen geven.

Lees meer

25-jarig jubileum BOV

De Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal bestaat 25 jaar en viert dit tijdens het Business Event Veenendaal. Voorzitter Gerrit Valkenburg: '25 jaar geleden ontstond de Bedrijvenkring Veenendaal (BKV) met als doel de belangen te behartigen van ondernemers uit de handel, industrie en zakelijke dienstverlening. Met de invoering van de reclamebelasting werden er in 2008 vijf Coöperatieve Verenigingen opgericht voor de zeven Veenendaalse bedrijventerreinen. Zij regelen de operationele zaken, zoals beveiliging en bieden diverse collectieve inkoopvoordelen bij onder andere BHV-cursussen en verzekeringen. Twee jaar geleden zijn de Coöperatieve Verenigingen en de BKV samen gegaan als Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal. Met ruim 700 aangelsoten bedrijven en dankzij deskundige inzet van ruim 50 commissie- en bestuursleden en de ondersteuning van de parkmanager en de manager, zijn we nu een professionele organisatie en serieuze gesprekspartner van diverse overheden. Ook zetten we ons in voor samenwerking binnen de Regio Foodvalley, omdat je samen meer bereikt dan als Veenendaals bedrijfsleven alleen. We vieren ons jubileum door te zorgen voor extra entertainment tijdens het programma op 16 december. En aansluitend zetten we het feest voort in de foyer met live muziek, een dansvloer en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes.'

Lees meer

Business Event Veenendaal: waardering, ontmoeting en verbinding

Op maandag 16 december vindt de 15e editie van het Business Event Veenendaal plaats. Opnieuw is Rabobank Vallei en Rijn hoofdsponsor van dit event. Directievoorzitter Mariska de Kleijne reikt de Rabo Publieksprijs uit op het feestelijk event waar waardering, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Maandag 16 december is het zover. Waar kijk je het meest naar uit?
“Dat de vernieuwde opzet van het Business Event aanslaat, en dat iedereen een onvergetelijke avond beleeft. Elk jaar weer horen we boeiende ondernemersverhalen van verrassende bedrijven uit Veenendaal. Daarnaast vieren we als ondernemers het feest van 25 jaar Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal. En natuurlijk kijk ik ernaar uit om opnieuw de Rabo Publieksprijs uit te reiken! De winnaar bepalen wij niet, maar alle inwoners uit Veenendaal en fans van de ondernemers.”
Waarom sponsoren jullie het Business Event Veenendaal?
“Om zo onze waardering voor het ondernemerschap te laten blijken en om een platform te bieden aan ondernemers om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Verbinden is immers een belangrijke rol die wij als bank - met ons netwerk en mogelijkheden - hebben. Met als doel: een bijdrage leveren aan groeiende welvaart en welzijn in Veenendaal en de regio Foodvalley.”

Heb je nog een tip voor de genomineerden of een wens?
“Gewoon van het event genieten! Weet dat genomineerd worden al een prestatie op zich is. Geniet vooral van de avond en laat maar trots zien waarom je terecht genomineerd bent. Dan kan iedereen in Veenendaal trots op jou zijn!”

Mariska de Kleijne
directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn

Paramedisch Instituut Rembrandt - fysiotherapie – voor vitale medewerkers!

Het is de missie van Paramedisch Instituut Rembrandt om mensen te helpen. Wij helpen mensen met klachten aan het ‘bewegingsapparaat’. Dit kunnen bijvoorbeeld kniepijn, rugpijn of hoofdpijn zijn, maar u kunt ook denken aan herstel na operatie, revalidatie bij oncologische aandoeningen of bij klachten door burn-out. Samen met de klant werken we aan het verbeteren van de vitaliteit.

Vitaliteit wordt ook steeds belangrijker voor bedrijven. De kosten die bedrijven maken vanwege verzuim van medewerkers stijgen jaarlijks. Gemiddeld kost een zieke werknemer ongeveer 250,- euro per dag (CBS). Belangrijk dus dat medewerkers zowel preventief als in geval van bij klachten fit worden gekregen. De werkgever wordt op dit vlak steeds meer verantwoordelijk voor het personeel. Onder preventief verstaan wij; de medewerker die ‘at risk’ is vroegtijdig in kaart brengen en maatregelen nemen om uitval te voorkomen.

PMI Rembrandt speelt hier op in door een concreet en op-maat-pakket aan te bieden van screening, advisering, begeleiding en follow up van de medewerker en het effect van de gezondheid bevorderende maatregelen. De screening gebeurt op basis van een breed aantal testen, zowel op het lichamelijke als psychische vlak. Op deze manier kan de algehele fitheid van medewerker en dus het bedrijf verbeteren, waardoor de kosten van ziekteverzuim kunnen dalen. Ook bij acute klachten kan PMI Rembrandt helpen om de werknemer weer zo spoedig mogelijk aan het werk te krijgen.

In 2020 gaat PMI Rembrandt dit meer onder de aandacht van bedrijven brengen, te starten bij het Business Event Veenendaal. Voor meer informatie neemt u contact op via 0318-512548 of svdpauw@pmirembrandt.nl

Kandidaten indienen Business Event Veenendaal 2020

Het is weer zover: u kunt uzelf of een andere ondernemer aandragen als kandidaat voor het Business Event Veenendaal. Deze aanmeldingen komen terecht bij de VoordrachtsCommissie, die alle aanmeldingen beoordeet en per categorie een aantal bedrijven vraagt het motivatieformulier in te vullen. Uiteindelijk stelt de VoordrachtCommissie het Juryboek samen, met daarin de voordrachten.
Hierna gaat de jury aan het werk. De juryleden selecteren aan de hand van de motivatieformulieren een aantal bedrijven per categorie, die ze persoonlijk gaan bezoeken. En uiteindelijk stellen zij vast, wie de Genomineerden Business Event Veenendal 2020 worden!
Deze 9 bijzondere ondernemers, waar we in Veenendaal zeer trots op mogen zijn, staan op maandag 30 november op het podium. Dan wordt per categorie bekendgemaakt wie de winnaar is en ook wie naar huis gaat met de Rabo Publieksprijs.
Dus verdient u een podiumplaats? Of kent u een bedrijf dat zich onderscheidt in de markt en op het podium thuishoort? Vul dan hier het formulier in.

hier